nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

We weten allemaal hoe belangrijk spelen is voor de ontwikkeling van je kindje. Maar denk je er ook weleens over na wat je kinderen gebruiken tijdens de speeluurtjes?

Spelen is belangrijk omdat het helpt bij de ontwikkeling van meerdere kwaliteiten; interactie met anderen tijdens het spelen is één van de belangrijkste manieren voor kinderen om aan hun sociale technieken te werken. Met deze kennis in ons achterhoofd zijn er bepaalde soorten speelgoed die hier erg goed bij helpen.

Houten speelgoed is geweldig om vaardigheden te ontwikkelen. Daarnaast zijn ze handig in gebruik, makkelijk schoon te maken, er zijn geen chemische middelen gebruikt om ze te maken en ze gaan een stuk langer mee dan plastic speelgoed. Heb je weleens een plastic stuk speelgoed gekocht om er een week later achter te komen dat het al kapot was?

Vooral wanneer je kinderen jong zijn is het de moeite waard om houten bouwblokken aan te schaffen. De blokken helpen met de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit, omdat ze er alles mee kunnen bouwen wat ze willen. Daarnaast zijn ook de puzzels met letters/cijfers en dieren erg goed voor de ontwikkeling van je kindje.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat houten speelgoed alleen voor jonge kinderen leuk is. Er is genoeg houten speelgoed te vinden voor de wat oudere kindjes, zoals bijvoorbeeld een houten loopfiets. Het perfecte speelgoed om je kind naar buiten te krijgen! Dit soort speelgoed houdt ze actief en biedt uren aan plezier.

Er is genoeg leerzaam houten speelgoed te vinden voor alle leeftijd, Je zal allen wel op zoek moeten gaan.Je zult al snel ervaren dat houten speelgoed erg goed voor de ontwikkeling is op een andere manier dan het plastic speelgoed. Het modernere plastic speelgoed komt met knipperende lichtjes en scherpe geluiden, die je kindje eigenlijk helemaal niks leren. Daarnaast hebben we ontdekt dat dit soort speelgoed zich vaak op één kindje richt en het samenspelen totaal niet stimuleert.

Houten speelgoed kan spannend en leerzaam zijn en daagt kinderen uit creatief te zijn. Er is niks mis met de blootstelling aan techniek, maar zeker op jonge leeftijd is het belangrijk dat ze hun eigen vaardigheden ontwikkelen en een eigen persoonlijkheid ontwikkelen| Meer